My K​iss is Kirjolohi

Vesiviljely ja sininen biotalous ovat nyt myötätuulessa. Maailmassa on pystyttävä tuottamaan tulevaisuudessa merkittävä määrä lisää ruokaa. Kasvatetun kirjolohen hiilijalanjälki on vain kuudesosa esimerkiksi naudanlihaan verrattuna.

Kirjolohen kehittyneet ruokintatekniikat ja parantunut rehun laatu merkitsevät myös parempaa kalan laatua. Kirjolohi onkin kiinteälihainen ja esimerkiksi kilpailijaansa verrattuna vähärasvainen tuote.

Kalan terveysvaikutuksista on tehty lukuisia tutkimuksia. Suositusten mukaan kalaa pitäisi syödä kaksi kertaa viikossa.

Kalatiskillä kuluttajilla on nykyisin valinnanvaraa runsaasti. Valintaa tehdessä on hyvä pitää mielessä, että laadukas ja maukas sekä moniin ruokiin sopiva kotimainen kirjolohi on vastuullisesti ja ekologisesti kasvatettua, turvallista ja terveellistä lähiruokaa. Sitä syömällä luodaan myös lisää työtä suomalaisille.

Kirjolohen tieteellinen nimi on sattuvasti Oncorhynchus mykiss. Kalatiskillä kuluttajan kelpaakin näyttää, että  My Kiss is Kirjolohi.