Lohikunta Oy, Juhana Herttuan puistokatu 18, 20100 Turku
kts. yhteystiedot

Kuluttajalle kiitos

Kotimaisen kalan kuluttajalle kiitos!

Nykyisissä poikkeusoloissa on syntynyt laajaa keskustelua mm. huoltovarmuudesta ja kotimaisten elintarvikkeiden riittämisestä.

Kalanjalostus ja muukin elintarviketeollisuus kuuluvat kriittisiin aloihin. Me Lohikunnassakin teemme töitä niin kauan kuin se suinkin on mahdollista.

Kalanjalostus on erittäin työvoimavaltainen ala, joten toivottavasti työntekijämme pysyvät terveinä ja pääsevät töihin. Silloin pystymme turvaamaan kotimaisen kalaraaka-aineen toimitukset teollisuus- ja jalostusasiakkaillemme sekä kalatuotteiden toimitukset tukku- ja vähittäismyyntiin.

Nyt jos koskaan myös kuluttajien toivoisi suosivan kotimaista kalaa. Siihen löytyy muutenkin perusteet WWF:n suositeltavien kalojen listalta. Erityisesti näin poikkeusoloissa on todella tärkeää pitää yhdessä pyörät pyörimässä.

Luonnonvarakeskuksen uutisen mukaan viime vuonna tuotiin ulkomailta kasvatettua lohta ja kirjolohta kaikkiaan lähes 47 miljoonaa kiloa. Kotimainen kirjolohen kasvatus oli rajoitusten vuoksi vain hieman yli 13 miljoonaa kiloa.

Jo vuonna 2014 hyväksytyn vesiviljelystrategian juhlallisena tavoitteena oli nostaa Manner-Suomen vesiviljelyn määrä vuoteen 2022 mennessä vähintään 20 miljoonaan kiloon vuodessa. Kun nykyisestä kasvatuksesta kutakuinkin puolet tulee Ahvenanmaalta, on valitettavasti jo nyt selvää ettei strategian tavoitteeseen tulla pääsemään.

Kiitos kuluttajalle kun syöt kotimaista kalaa! Toivottavasti joskus tulevaisuudessa sitä olisi saatavissa enemmän kuin tuontikalaa.