Lohikunta Oy, Juhana Herttuan puistokatu 18, 20100 Turku
+358 207 479 540

Tiedote 7.8.2016

Kirjolohta syömällä Itämeri parempaan kuntoon

Uudella itämerirehulla voidaan poistaa Itämerestä enemmän ravinteita kuin kalanviljely tuottaa

Suomessa kalanviljelyn kuormitusta on leikattu 1990 -luvulta jo noin 70 %. Niinpä vesiviljelyn kuormitus on meillä nykyisin enää vain noin yhden prosentin luokkaa kokonaisrasituksesta.

Aikaisemmin kalanrehun valmistuksessa on käytetty pääosin Atlantilla eli Itämeren ulkopuolella pyydystettyä kalaa.

Uuteen Itämerirehuun käytetään Itämeren silakasta ja kilohailista kotimaassa tehtyä kalajauhoa. Yhteen kalajauhokiloon käytetään noin 4 – 5 kg kalaa. Kun jatkossa Itämeren alueella kasvatettavia kaloja voidaan ruokkia lähirehulla, poistuu Itämerestä enemmän ravinteita kuin kalanviljely tuottaa.

Jokainen Itämerirehulla kasvatettu kalakilo vähentää Itämereen päätyvää fosfori- ja typpikuormaa. Kirjolohta syömällä meillä on siis konkreettinen mahdollisuus syödä Itämeri parempaan kuntoon. Samalla luodaan lisää työtä suomalaisille.

Itämerirehu on jo tuotannossa. Nyt viisas kuluttaja voi tehdä kalatiskillä vastuullisen ja ekologisen päätöksen valitsemalla kotimaista kirjolohta.

Lisätietoa Raisioaquan Baltic Blend Itämerirehusta