Lohikunta Oy, Juhana Herttuan puistokatu 18, 20100 Turku
+358 207 479 540

Ajankohtaista

Tiedote 9.3.2018

Lohimyymälä Turkuun Lohikunta avaa Turussa sijaitsevan kalanjalostuslaitoksensa yhteyteen Lohimyymälän. Avajaisia vietetään maalis-huhtikuun vaihteessa. Lohimyymälässä on tarjolla tuoretta kirjolohta kokonaisena sekä fileinä ja annospaloina. Lisäksi on tarjolla savustettua ja loimutettua kirjolohta sekä kirjolohesta valmistettuja pihvejä ja pyöryköitä. Pakasteina on tarjolla mm. kirjolohen mätiä kuluttajakoon rasioissa. Lohimyymälässä tarjotaan asiakkaille myös pikkupurtavaa kirjolohesta, mm. täytettyjä patonkeja, rieskoja ja voisarvia…
Read more

Tiedote 24.1.2018

Norjalaisen lohen tuonti kovassa kasvussa Norjan vientitilastojen mukaan tuoretta norjalaista lohta lähetettiin vuonna 2017 Suomeen kaikkiaan 27,4 miljoonaa kiloa. Viennin arvo oli lähes 158 miljoonaa euroa. Lohen viennin määrä kasvoi edelliseen vuoteen verrattuna noin 4,7 miljoonaa kiloa eli peräti 21 %. Viennin arvo kasvoi puolestaan 16,5 miljoonaa euroa eli 12 %. Kokonaistuonti Norjasta on vielä…
Read more

Jouluksi kotimaista

Joulupöytään kotimaista kirjolohta Lohikaloja ja lohikalatuotteita tuotiin Suomeen viime vuonna peräti yli 42 miljoonaa kiloa. Tuonnin määrä on kaksinkertaistunut kymmenen viime vuoden aikana. Kotimaisen tuotannon osuus lohikalamarkkinoistamme on enää vain noin viidesosa. Niinpä kalan vuotuinen kauppatase onkin jo lähes 350 miljoonaa euroa negatiivinen. Tänäkin syksynä kotimainen kirjolohi on menettänyt markkinaosuutta tuontilohelle. Kun esimerkiksi Norjasta viedään lohta viikossa lähes kaksi…
Read more

Mätikausi vauhdissa

Mätikausi on jo päässyt hyvään vauhtiin. Valmistamme kirjolohen mädistä suolattua lisäaineetonta kaviaaria niin kotimaan markkinoille kuin vientiinkin. Kaviaari pakataan pääsääntöisesti puolen kilon rasioihin, joka soveltuu hyvin myös pakastukseen. Irtomyyntiin tuoretta kaviaaria pakataan myös isompiin rasioihin ja myös pienempien kuluttajarasioiden pakkaaminen on mahdollista. Punaista kultaa Suomesta®          

MT 22.9.2017

Kirjolohi tarvitsee kasvatuslupia Vielä 1990 -luvun alussa kirjolohta kasvatettiin Suomessa lähes 20 miljoonaa kiloa vuodessa. Tuontia ei tarvittu, vaan kotimainen kasvatus riitti tyydyttämään markkinoiden tarpeen. Sen jälkeen kasvatuslupia ryhdyttiin rajoittamaan. Nykyisin kasvatus on vakiintunut 12 – 14 miljoonaan kiloon vuodessa. Samalla lohikalojen vuotuinen tuonti Norjasta ja Ruotsista on noussut noin 35 miljoonaan kiloon. Lohikalojen tuonti…
Read more

TS 11.8.2017

Kotimainen kirjolohi tuo työtä suomalaisille Tutkimusten mukaan kuluttajat haluavat syödä enemmän kotimaista kalaa. Myös kauppa haluaa lisätä kotimaisen kalan tarjontaa.  Kalankasvattajatkin haluavat lisätä kasvatusmääriä merkittävästi. Siihen pyrkii myös valtioneuvoston joulukuussa 2014 hyväksymä vesiviljelystrategia. Silti vain noin kuudesosa Suomessa käytettävästä elintarvikekalasta on kotimaista. Ruokakalatuotannostamme peräti noin 93 prosenttia on kirjolohta. Sen kasvatusmäärä on vakiintunut 12 –…
Read more

Tiedote 19.7.2017

Miten kirjolohen kasvatusta saadaan lisättyä nopeasti Tutkimusten mukaan kuluttajat haluavat syödä vastuullisesti ja ekologisesti kasvatettua kotimaista kalaa. Myös kauppa haluaa lisätä kotimaisen kalan tarjontaa. Kotimaiset kalankasvattajatkin haluavat lisätä kasvatuksen määrää merkittävästi. Siihen pyrkii myös valtioneuvoston joulukuussa 2014 hyväksymä vesiviljelystrategia. Kotimaisen kasvatuksen lisääminen ei kuitenkaan käytännössä ole mahdollista, jos lupaviranomaiset eivät myönnä kasvatuslupia. Kasvatuslupia ulkomerelle ja…
Read more

Tiedote 12.7.2017

Kalankasvatuksen lupakäytännöissä rutkasti parannettavaa Pro Kala ry järjesti SuomiAreenan yhteydessä avoimen keskustelutilaisuuden siitä, miten kotimaisen kalan osuutta ruokapöydissämme saadaan nostettua. Aihe on erittäin tärkeä, sillä kalatarjonnassa on nykyisin selkeä vinoutuma, kun kaikesta Suomessa kulutettavasta kalasta vain noin kuudesosa on kotimaista. Esimerkiksi lohta ja kirjolohta tuodaan Norjasta ja Ruotsista vuosittain noin 35 miljoonaa kiloa. Kun kirjolohta…
Read more

Tiedote 14.6.2017

Toimisto/liiketilaa vuokrattavana Lohikunnan rakennuksesta Turun satamasta vuokrattavana katutason toimisto/liiketilaa, joka koostuu kolmesta eri huoneesta (20,5 m2 + 14,4 m2 + 12,8 m2). Lisäksi sosiaalitilat yhteiskäytössä. Mahdollisuus myös varastotilaan. Tilat heti vapaana. Pihalla runsaasti pysäköintitilaa. Vuokra 8,50 €/m2/kk + alv. Tiedustelut: tj Heikki Mäkinen puh. 0400 828754.

HS 11.6.2017

Kirjolohelle on saatava lisää kasvatuslupia Kirjolohta on kasvatettu Suomessa ammattimaisesti 1970 -luvulta lähtien. Nykyisin tuotannon määrä on vakiintunut noin 12 – 14 miljoonaan kiloon vuodessa. Silti suomessa syötävästä kalasta vain noin kuudesosa on kotimaista. Norjasta tuodaan Suomeen lohta vuosittain noin 25 miljoonaa kiloa. Myös Ruotsista tuodaan kirjolohta vuosittain noin 10 miljoonaa kiloa. Lohen tuonti on…
Read more