Lohikunta Oy, Juhana Herttuan puistokatu 18, 20100 Turku
+358 207 479 540

Ajankohtaista

Tiedote 30.9.2016

Uusi esite vientimarkkinoille Vientimarkkinoille suunnattu uusi esitteemme löytyy nyt tästä.

Tiedote 20.9.2016

Uudet pakkaukset käyttöön Olemme uusineet pakkauskalvomme ja etikettimme. Jatkossa Lohikunnan pakatut kalatuotteet löytyvät kaupoista näissä väreissä.

Tiedote 7.8.2016

Kirjolohta syömällä Itämeri parempaan kuntoon Uudella itämerirehulla voidaan poistaa Itämerestä enemmän ravinteita kuin kalanviljely tuottaa Suomessa kalanviljelyn kuormitusta on leikattu 1990 -luvulta jo noin 70 %. Niinpä vesiviljelyn kuormitus on meillä nykyisin enää vain noin yhden prosentin luokkaa kokonaisrasituksesta. Aikaisemmin kalanrehun valmistuksessa on käytetty pääosin Atlantilla eli Itämeren ulkopuolella pyydystettyä kalaa.

Lue lisää

HS 5.7.2016

Norjan lohen hinta jopa kaksinkertaistunut viime vuodesta – yhä useampi suomalainen jättää kalliin kalan kauppaan Norjalaisen lohen hinta on noussut koko tämän vuoden alkupuoliskon ajan. Suomalaisten suosima norjalainen lohi on nykyään entistä tyyriimpi ruoka. Sen hinta on noussut koko tämän vuoden alkupuoliskon ajan. Keskon ostojohtaja Jyrki Karlssonin mukaan Suomessa Norjan

Lue lisää

Tilastokatsaus 30.6.2016

Kirjolohen tuotanto nousussa Luonnonvarakeskuksen julkistamien tilastojen mukaan kotimaisen kirjolohen tuotanto vuonna 2015 oli yhteensä 13,9 miljoonaa kiloa. Kasvua edellisvuoteen tuli 1,5 miljoonaa kiloa. Tuotannon arvo kuitenkin pysyi 46,1 miljoonassa eurossa eli lähes edellisvuoden tasossa, mikä valitettavasti selittyy alentuneella tuottajahinnalla. Kaikkiaan Suomessa kasvatettiin ihmisravinnoksi vuonna 2015 noin 14,9 miljoonaa kiloa kalaa. Kokonaistuotannon

Lue lisää

VN 29.6.2016

Periaatepäätös julkisten elintarvikehankintojen vastuullisuudesta Hallitus on hyväksynyt periaatepäätöksen julkisten elintarvikehankintojen vastuullisuudesta. Hallituksen tavoite on, että julkisissa elintarvike- ja ruokapalveluhankinnoissa käytetään jatkossa vain vastuullisesti tuotettuja tuotteita. Hallituksen periaatepäätöksen mukaan julkisissa elintarvike- ja ruokapalveluhankinnoissa tavoitellaan korkeaa laatua ja kokonaistaloudellista kestävyyttä. Tähän päästään päätöksen mukaan vaatimalla hankinnoissa sellaisten elintarvikkeiden ja ruokapalveluiden käyttöä, jotka

Lue lisää

Tiedote 20.6.2016

Lohikunta panostaa myynnin ja hallinnon kehittämiseen Lohikunta on nimittänyt Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Savon ja Etelä-Karjalan alueen myyntimieheksi Veikko Immosen. Lohikunta haluaa kasvattaa markkinaosuuttaan myös kyseisellä alueella ja Immonen tulee toimimaan suoraan alueelta käsin. Uuden myyntimiehen nimitys lisää samalla myös Lohikunnan Turun toimiston myyntiorganisaation resursseja. Immonen on toiminut viimeksi toistakymmentä vuotta Kalarannan

Lue lisää

Yle 15.6.2016

Kotimainen kirjolohi voi korvata norjanlohen lautasiltamme – Kalankasvatusta mahdollista lisätä huomattavasti Kotimainen kalankasvatus voi lähivuosina korvata norjanlohen tuontia huomattavasti. Tämä on mahdollista, sillä tutkijan mukaan kalankasvatusta voidaan lisätä, kun kirjolohien rehu valmistetaan Itämeren silakasta. Tällöin kalankasvatuksen päästöt vähenevät, ja merestä päinvastoin poistuu ravinteita. Ensimmäinen silakasta kalajauhoa valmistava tehdas on aloittanut

Lue lisää

Iltalehti 19.5.2016

Kotimaista kalaa enemmän lautaselle Kotimaista kalaa pitäisi suosia kun tuontilohen hinta nousee. Tuontilohen kilohinnan nopea nousu aiheuttaa suuria muutoksia suomalaisten ruokailutottumuksissa. Suomalaiset totutettiin vuosien mittaan halpaan norjalaiseen loheen. Hyvää kalaa sai tarjouksesta todella edullisesti. Samalla lohesta tuli keskeinen ruoka niin kotona kuin ravintoloiden lounasruokailuissakin. Kehityksessä oli paljon hyvää. Suomalaiset tottuivat

Lue lisää