Lohikunta Oy, Juhana Herttuan puistokatu 18, 20100 Turku
+358 207 479 540

Ajankohtaista

Mätikausi vauhdissa

Mätikausi on jo päässyt hyvään vauhtiin. Valmistamme kirjolohen mädistä suolattua lisäaineetonta kaviaaria niin kotimaan markkinoille kuin vientiinkin. Kaviaari pakataan pääsääntöisesti puolen kilon rasioihin, joka soveltuu hyvin myös pakastukseen. Irtomyyntiin tuoretta kaviaaria pakataan myös isompiin rasioihin ja myös pienempien kuluttajarasioiden pakkaaminen on mahdollista. Punaista kultaa Suomesta®          

MT 22.9.2017

Kirjolohi tarvitsee kasvatuslupia Vielä 1990 -luvun alussa kirjolohta kasvatettiin Suomessa lähes 20 miljoonaa kiloa vuodessa. Tuontia ei tarvittu, vaan kotimainen kasvatus riitti tyydyttämään markkinoiden tarpeen. Sen jälkeen kasvatuslupia ryhdyttiin rajoittamaan. Nykyisin kasvatus on vakiintunut 12 – 14 miljoonaan kiloon vuodessa. Samalla lohikalojen vuotuinen tuonti Norjasta ja Ruotsista on noussut noin

Lue lisää

TS 11.8.2017

Kotimainen kirjolohi tuo työtä suomalaisille Tutkimusten mukaan kuluttajat haluavat syödä enemmän kotimaista kalaa. Myös kauppa haluaa lisätä kotimaisen kalan tarjontaa.  Kalankasvattajatkin haluavat lisätä kasvatusmääriä merkittävästi. Siihen pyrkii myös valtioneuvoston joulukuussa 2014 hyväksymä vesiviljelystrategia. Silti vain noin kuudesosa Suomessa käytettävästä elintarvikekalasta on kotimaista. Ruokakalatuotannostamme peräti noin 93 prosenttia on kirjolohta. Sen

Lue lisää

Tiedote 19.7.2017

Miten kirjolohen kasvatusta saadaan lisättyä nopeasti Tutkimusten mukaan kuluttajat haluavat syödä vastuullisesti ja ekologisesti kasvatettua kotimaista kalaa. Myös kauppa haluaa lisätä kotimaisen kalan tarjontaa. Kotimaiset kalankasvattajatkin haluavat lisätä kasvatuksen määrää merkittävästi. Siihen pyrkii myös valtioneuvoston joulukuussa 2014 hyväksymä vesiviljelystrategia. Kotimaisen kasvatuksen lisääminen ei kuitenkaan käytännössä ole mahdollista, jos lupaviranomaiset eivät

Lue lisää

Tiedote 12.7.2017

Kalankasvatuksen lupakäytännöissä rutkasti parannettavaa Pro Kala ry järjesti SuomiAreenan yhteydessä avoimen keskustelutilaisuuden siitä, miten kotimaisen kalan osuutta ruokapöydissämme saadaan nostettua. Aihe on erittäin tärkeä, sillä kalatarjonnassa on nykyisin selkeä vinoutuma, kun kaikesta Suomessa kulutettavasta kalasta vain noin kuudesosa on kotimaista. Esimerkiksi lohta ja kirjolohta tuodaan Norjasta ja Ruotsista vuosittain noin

Lue lisää

Tiedote 14.6.2017

Toimisto/liiketilaa vuokrattavana Lohikunnan rakennuksesta Turun satamasta vuokrattavana katutason toimisto/liiketilaa, joka koostuu kolmesta eri huoneesta (20,5 m2 + 14,4 m2 + 12,8 m2). Lisäksi sosiaalitilat yhteiskäytössä. Mahdollisuus myös varastotilaan. Tilat heti vapaana. Pihalla runsaasti pysäköintitilaa. Vuokra 8,50 €/m2/kk + alv. Tiedustelut: tj Heikki Mäkinen puh. 0400 828754.

HS 11.6.2017

Kirjolohelle on saatava lisää kasvatuslupia Kirjolohta on kasvatettu Suomessa ammattimaisesti 1970 -luvulta lähtien. Nykyisin tuotannon määrä on vakiintunut noin 12 – 14 miljoonaan kiloon vuodessa. Silti suomessa syötävästä kalasta vain noin kuudesosa on kotimaista. Norjasta tuodaan Suomeen lohta vuosittain noin 25 miljoonaa kiloa. Myös Ruotsista tuodaan kirjolohta vuosittain noin 10

Lue lisää

Kala & Kauppa 2/2017

Kala & Kauppa 2/2017     Mika Remes Lohikunta tulee taas Vuonna 1975 perustettu turkulainen Lohikunta on elänyt vahvasti suomalaisen kalankasvatuksen ja kalatukkukaupan ylä- ja alamäet. Nyt mittarit osoittavat vahvasti yläviistoon. Lohikunta aikoo menestyä jatkossa laadulla ja hyvillä tuotteilla. Lohikunnan kirjolohelle on löytynyt kysyntää Japanista asti. Kalankasvattajien osuuskunnaksi ja jäsenyritysten kasvattaman kalan markkinointikanavaksi

Lue lisää

Tiedote 5.6.2017

Annospalaleikkuri valmiina palveluun Lohikunta on hankkinut uuden annospalaleikkurin, jolla kalafileistä voidaan tehdä sekä määrämittaisia että määräpainoisia annospaloja. Laitteessa on monipuolinen ohjelmisto, jolla leikattavat annospalat voidaan optimoida kunkin asiakkaan haluamiksi. Leikkurilla voidaan tehdä sekä nahallisia että nahattomia paloja. Lisätietoa annospaloista saa myyjiltämme.

Tiedote 19.5.2017

Kirjolohipihvit valikoimiin Kirjolohipihvit on lisätty Lohikunnan valikoimiin. Pihveihin käytetään kala-aineksena pelkästään kirjolohta ja sen osuus valmiista tuotteesta on peräti noin 80 %. Kirjolohipihvit ovat rasiapakattuja. Tällä hetkellä on saatavana irtomyyntiin tarkoitettuja rasioita, joissa pihvejä on 2 kg. Myöhemmin valikoimiin tulee myös kuluttajakoon rasiat (300 / 360 g).